Abstract

Locatie Art & Lef Groningen
 
 
        

Contact

ART & LEF
Peizerweg 74 
9727 AK Groningen
06 22954756
 
Facebook Art & Lef  Twitter Art & Lef  Instagram Art & Lef  Pinterest Art & Lef
 

Openingstijden

Ma13.00 - 18.00 uur            
Di10.00 - 18.00 uur
Wo10.00 - 18.00 uur
Do10.00 - 21.00 uur
Vrij10.00 - 18.00 uur
Za10.00 - 18.00 uur
Zo12.00 - 17.00 uur
 
 Info@paullapoutre.nl
 
 Facebook ART & LEF  Instagram ART & LEF  Pinterest ART & LEF  Deutsche Sprache

Abstracte Schilderijen bij Art & Lef Groningen

Abstracte Schilderijen uit Groningen vindt u in onze galerie | ART & LEF


Abstracte kunst wordt wel gedefinieerd als: "Alle kunst die terecht slechts vanuit een gezichtspunt van de harmonie. de compositie, de ordening - dan wel de disharmonie, de decorcompositie , de willekeurige wanorde - moet worden beoordeeld, is abstract. Hierbij nemen kleur, vormstructuren en lijnen de plaats in van het figuratieve object.'' Oftewel: een bijzonder schilderij met een eigen karakter. Een schilderij waarin iedereen net wat anders ziet en zijn unieke stijl heeft. Dat is nou net wat abstracte schilderijen zo mooi maakt.

Het abstract expressionisme heeft gezorgd voor nieuwe mogelijkheden voor de kunstenaar. Het heeft hem toegestaan zich volledig te richten op de beeldende problemen van het schilderen, zonder zich daarbij te hoeven bekommeren om figuratieve elementen.

Abstracte kunst | Abstracte expressionisme 

Het abstracte expressionisme is een Amerikaanse moderne schilderstroming binnen de abstracte kunst van de 20e eeuw. De stroming domineerde de kunstwereld in de jaren 1946 tot 1960. Het was de eerste grote kunststroming na de tweede wereldoorlog en de eerste die de Verenigde Staten, specifiek New York, als bakermat had. De Nederlandse CoBrA-kunst is verwant aan het abstract expressionisme. Binnen het abstract expressionisme is zuiver abstract en sterk gericht op de werking van kleur.

Abstracte schilderijen bij kunstgalerie ART & LEF

Galerie ART & LEF biedt een brede collectie aan van originele abstracte kunstwerken, zoals onze (moderne) abstracte schilderijen. Van 3D minimal art opgebouwd uit lagen kit van Erwin Stienstra, via vlechtwerken van Ivar Blom tot abstract expressionistisch lijnen en vlakkenspel van Petra Rös-Nickel, die vanuit verschillende aangebrachte lagen, dieper gelegen lagen naar de oppervlakte krast. Deze abstracte schilderijen lenen zich ook uitermate voor projectinrichting.

Dertien unieke en creatieve kunstenaars

Dankzij onze 13 eigen en unieke kunstenaars, beheren wij over een groot arsenaal aan professionaliteit en creativiteit. Op zoek naar een abstracte kunstenaar of naar abstracte schilderijen? Bij ART & LEF vind u altijd wat u zoekt. Een abstract schilderij zorgt voor een prachtige, unieke sfeer in uw omgeving. Iedereen heeft een eigen visie op abstracte kunst en dat is nou net wat abstracte kunst zo mooi en uniek maakt.

Naast de abstracte kunst vindt u ook contemporary art, oftewel hedendaagse kunst bij galerie ART & LEF. Graag een gratis adviesgesprek ontvangen met een specialist? Vul dan het contactformulier in.

Contact opnemen

Hieronder staan een paar (abstracte) schilderijen ter impressie van onze kunstenaars:

Kunstwerk Kunstwerk Kunstwerk Kunstwerk

Schilderen bij Art & Lef  Onze galerie is geopend!
Wij zijn online bereikbaar en bezorgen
bij u thuis!
Contact opnemen

 06-22954756

...The Art of Changing Consciousness...

Evenementen
Affordable Art Fair Amsterdam 28 okt t/m 1 nov 2020

logo black
abstract