Abstract

Locatie Art & Lef Groningen
 
 
        

Contact

ART & LEF
Peizerweg 74 
9727 AK Groningen
06 22954756
 
Facebook Art & Lef  Twitter Art & Lef  Instagram Art & Lef  Pinterest Art & Lef
 

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur            
Di 10.00 - 18.00 uur
Wo 10.00 - 18.00 uur
Do 10.00 - 21.00 uur
Vrij 10.00 - 18.00 uur
Za 10.00 - 18.00 uur
Zo 12.00 - 17.00 uur
 
E-mail ART & LEF Info@paullapoutre.nl
 
 Facebook ART & LEF  Twitter ART & LEF  Instagram ART & LEF  Pinterest ART & LEF  Deutsche Sprache

Abstracte Schilderijen bij Art & Lef Groningen

Abstracte Schilderijen uit Groningen vindt u in onze galerie | ART & LEF


Abstracte kunst wordt wel gedefinieerd als ' Alle kunst die terecht slechts vanuit een gezichtspunt van de harmonie. de compositie, de ordening - dan wel de disharmonie, de decorcompositie , de willekeurige wanorde - moet worden beoordeeld, is abstract. Hierbij nemen kleur, vormstructuren en lijnen de plaats in van het figuratieve object. Oftewel: een bijzonder schilderij met een eigen karakter. Een schilderij waarin iedereen net wat anders ziet en zijn unieke stijl heeft. 

Het abstract expressionisme heeft gezorgd voor nieuwe mogelijkheden voor de kunstenaar. Het heeft hem toegestaan zich volledig te richten op de beeldende problemen van het schilderen, zonder zich daarbij te hoeven bekommeren om figuratieve elementen.

Het abstracte expressionisme is een Amerikaanse moderne schilderstroming binnen de abstracte kunst van de 20e eeuw. De stroming domineerde de kunstwereld in de jaren 1946 tot 1960. Het was de eerste grote kunststroming na de tweede wereldoorlog en de eerste die de Verenigde Staten, specifiek New York, als bakermat had. De Nederlandse CoBrA-kunst is verwant aan het abstract expressionisme. Binnen het abstract expressionisme is zuiver abstract en sterk gericht op de werking van kleur.

Galerie ART & LEF biedt een brede collectie aan van originele abstracte kunstwerken. Van 3-D minimal art opgebouwd uit lagen kit van Erwin Stienstra, via vlechtwerken van Ivar Blom tot abstract expressionistisch lijnen en vlakkenspel van Petra Rös-Nickel, die vanuit verschillende aangebrachte lagen, dieper gelegen lagen naar de oppervlakte krast. Deze abstracte werken lenen zich ook uitermate voor projectinrichting.

Naast de abstracte kunst vindt u ook contemporary art, oftewel hedendaagse kunst bij galerie ART & LEF. Graag een adviesgesprek ontvangen met een specialist? Vul dan het contactformulier in.

Hieronder staan een paar schilderijen ter impressie van onze kunstenaars:

Kunstwerk Kunstwerk Kunstwerk Kunstwerk

Schilderen bij Art & Lef   Iedere zaterdagmiddag
van 13.00 tot 17.00
open galerie!
Kom langs!

06-22954756

...the art of changing consciousness...

Binnenkort:
Affordable Art Fair Amsterdam

logo black
abstract