Locatie Art & Lef Groningen

          The art of changing consciousness

 
 
        

Contact

ART & LEF
Peizerweg 74 
9727 AK Groningen
06 22954756
 
Facebook Art & Lef  Twitter Art & Lef  Instagram Art & Lef  Pinterest Art & Lef
 

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur            
Di 10.00 - 18.00 uur
Wo 10.00 - 18.00 uur
Do 10.00 - 21.00 uur
Vrij 10.00 - 18.00 uur
Za 10.00 - 18.00 uur
Zo 12.00 - 17.00 uur
 
E-mail ART & LEF Info@paullapoutre.nl
 
 Facebook ART & LEF  Twitter ART & LEF  Instagram ART & LEF  Pinterest ART & LEF  Deutsche Sprache

ART LUXEMBOURG 30 nov - 3 dec 2017

unnamed

ART & LEF zal met een mooie stand vertegenwoordigd zijn op Luxembourg ART FAIR

Naar deze internationale kunstbeurs nemen we schilderijen mee van Petra Rös-Nickel, Olja Maier, Julius, Paul La Poutré en voor de eerste keer werk van Albert Fröling. Daarnaast de sculpturen van Nando Kallweit.

Mocht u ons willen bezoeken, stuur dan even een berichtje zodat wij u vrijkaarten kunnen doen toekomen.

U bent van harte uitgenodigd.

 

Vernissage Albert Fröling 10 december 2017

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke opening bij galerie ART & LEF op zondag 10 december 2017 om 15.00 uur van de expositie en introductie van Albert Fröling. De kunstenaar zal bij de opening aanwezig zijn zodat u informeel met hem in contact kunt komen. Wij van ART & LEF zijn trots hem vanaf heden in onze galerie te hebben.

Na onlangs geëxposeerd te hebben in het Palais des beaux Art in Brussel en in Stockholm heeft Albert Fröling zich verbonden aan galerie ART & LEF. De in Zuidhorn woonachtige kunstenaar toont op deze introductie tentoonstelling een selectie van zijn abstract expressionistische werken die zich kenmerken door een combinatie van kleurgebruik, complexiteit, onbevangenheid en spontaniteit.

In de schilderijen die Fröling maakt, worden verschillende soorten verf gebruikt. Variërend van olieverf tot acrylverf, verdunt en onverdund om de effecten te kunnen bereiken die je in zijn werk terugziet. De keuze voor de soort verf, de kleuren en de wijze van aanbrengen, laat hij afhangen van het gevoel van het moment.

“Mijn doeken zijn vaak een complexe vertaling van mijn gevoel; doeken zonder begin, maar ook zonder eind”

img wa

Affordable Art Fair Amsterdam

Graag nodigen wij van ART & LEF u van harte uit voor een bezoek aan de Affordable Art Fair (AAF) in Amsterdam die gehouden wordt van 2 t/m 5 november 2017.

 

"Van 2 t/m 5 november zal de Kromhouthal tot de nok gevuld zijn met hedendaagse kunst. Kunst die ook nog betaalbaar is want er zijn werken van 100 tot maximaal 6000 euro (incl BTW). Met 67 nationale en internationale galeries is er werkelijk "something for everybody". Dus kom en bereid je voor om verliefd te worden en om kunst mee naar huis te nemen!" 
ART & LEF is hier natuurlijk ook met een stand.
Wij nemen nieuw werk mee van Petra Rös-Nickel, Olja Maier, Nando Kallweit, Julius en Paul La Poutré.
Schilderijen en sculpturen.
 
U kunt als gast van ART & LEF vrijkaarten downloaden via onderstaande link waarmee u de AAF gratis kunt bezoeken:
Op 1 november tijdens de besloten openingsavond is de Charity Private View. 
Mocht u deze als genodigde van ART & LEF willen bezoeken, download dan vrijkaarten via onderstaande link:
 
We hopen u te mogen begroeten in onze stand C-10 
Paul La Poutré
ART & LEF
 

 

 

Vernissage van Petra Rös-Nickel 10 sept 2017 15.00 uur

Feestelijke opening bij galerie ART & LEF op zondag 10 september 2017 om 15.00 uur van de expositie van Petra Rös-Nickel. De kunstenares zal bij de opening aanwezig zijn zodat u informeel met haar in contact kunt komen. De expositie toont de steeds veranderende en vernieuwende intrigerende ontwikkelingen in het werk van Rös-Nickel. Petra wordt mondiaal geëxposeerd, vertegenwoordigd en verkocht. Wij van ART & LEF zijn trots haar in onze galerie te hebben.

Volledig nieuwe wegen betreedt de in 1963 in Wathlingen (DU) geboren schilderes Petra Rös-Nickel in haar abstracte schilder- en uitdrukkingsvormen. Zowel speelse vrije vormen alsook composities ontwikkelen zich in haar olieverf schilderijen. Toetsen uit de 50-er en 60-er jaren zijn hierin terug te vinden, vanuit een moderne geometrische en organische vertaling van de esthetiek van de Retro, die sinds langere tijd weer hoogst actueel is.

Na haar studie mode-ontwerpen heeft Petra een opleiding architectuur gevolgd, waarbij haar sterkte lag bij de creatieve aspecten van de opleiding. In de jaren hierna ontwikkelde de kunstenares de basis voor de sprekende, verfrissende en eenduidige vormen in haar schilderkunst. Rös-Nickel werkt met verschillende thema’s die vanuit opstelling, kleurgebruik en energetische ruimtewerking, een vertaling zijn van haar levensvreugde en zelfbewustzijn.

img wa

Vernissage Nando Kallweit zaterdag 10 juni om 16.00 uur

Feestelijke opening bij galerie ART & LEF in Vesta op zaterdag 10 juni 2017 om 16.00 uur van de expositie van het werk van de Duitse beeldhouwer Nando Kallweit. Voorbezichtiging vanaf 15.00 uur. De expositie toont de oorspronkelijkheid van de visie van de beeldhouwer.

Voorafgaande aan de opening zal vanuit  ART & LEF een workshop worden gegeven van 13.30 – 15.00 uur waarvoor aangemeld kan worden via de website van Vesta (https://www.vesta.nl/activiteiten/workshop-schilderen-juni/ ). Op zondag 11 juni zijn tevens twee workshops.

Nando Kallweit maakt figuratief menselijke sculpturen vol esthetische en sierlijke aantrekkingskracht. Het samenspel van object, kunstenaar, ruimte en observant creëert emoties en poëzie die verandert afhankelijk van de context. Gebruikte materialen zoals hout, gezwart eiken en brons versterken dit effect. Observatie van dichtbij leidt tot de ontdekking van onverwachte details in het ontwerp van een emotionele robuustheid.

Kallweit is constant in beweging tijdens het vormgeven van zijn sculpturen. Hij werkt met een intensiteit en energie die hij doseert met een gevoelige en doelgerichte aanpak. De basis van zijn stukken is geïnspireerd op de observatie van ons bestaan gecombineerd met culturele en historische elementen. Kallweit wordt beïnvloed door zijn verlangen naar het onbekende, het niet-vatbare, het goddelijke en het spirituele.

hamburger jungs

Kölner Liste 2017, art fair

27 – 30 april 2017 galerie ART & LEF op Kölner Liste

Met gepaste  trots kondigen wij aan dat ART & LEF deel zal nemen aan de Kölner Liste,  de art fair in Keulen waar galerie ART & LEF meerdere kunstenaars zal vertegenwoordigen.

ART & LEF zal sculpturen meenemen van Nando Kallweit, wandsculpturen van Erwin Stienstra en schilderijen van Olja Maier, Julius en Paul La Poutré.

Indien u interesse heeft in een entreebiljet voor twee personen waarmee u op vertoning daarvan op de openingsavond donderdagavond 27 april van 18.00 – 22.00 uur en de gehele vrijdag 28 april van 11.00 – 21.00 uur gratis toegang heeft, stuurt u dan een PB met uw mail-adres.

Meer info over de Kölner Liste: www.koelner-liste.org

We heten u graag van harte welkom!

nando kallweit frija bronze edition cm x cm x cm

Vernissage van Olja Maier zaterdag 11 maart om 16.00 uur

Feestelijke opening bij galerie ART & LEF op zaterdag 11 maart 2017 om 16.00 uur van de expositie van Olja Maier. Voorbezichtiging vanaf 15.00 uur. De kunstenares zal bij de opening aanwezig zijn zodat u informeel met haar in contact kunt komen. De expositie toont de intrigerende nieuwe weg die Maier ingeslagen is, de laatste ontwikkeling in haar steeds explicieter evoluerende persoonlijke stijl. 

Voorafgaande aan de opening zal vanuit  ART & LEF een workshop worden gegeven van 13.30 – 15.00 uur waarvoor aangemeld kan worden via de website van Vesta (https://www.vesta.nl/activiteiten/workshop-schilderen-maart/ ). Op zondag 12 maart zijn tevens twee workshops.

olja snow x cm

Nando Kallweit, nieuw bij ART & LEF

Nando Kallweit maakt figuratief menselijke sculpturen vol esthetische en sierlijke aantrekkingskracht. Het samenspel van object, kunstenaar, ruimte en observant creëert emoties en poëzie die verandert afhankelijk van de context.  Gebruikte materialen zoals hout, gezwart eiken en brons versterken dit effect. Observatie van dichtbij leidt tot de ontdekking van onverwachte details in het ontwerp van een  emotionele robuustheid.  

Kallweit is constant in beweging tijdens het vormgeven van zijn sculpturen. hij werkt met een intensiteit en energie die hij doseert met een gevoelige en doelgerichte aanpak. De basis van zijn stukken is geïnspireerd op de observatie van ons bestaan gecombineerd met culturele en historische elementen. Kallweit wordt beïnvloed door zijn verlangen naar het onbekende, het niet-vatbare, het goddelijke en het spirituele.

Nando Kallweit, Frija, brons

ART & LEF is geselecteerd voor de AAF Amsterdam

AFFORDABLE ART FAIR AMSTERDAM  ​ 27 - 30 oktober 2016​

De Affordable Art Fair, de grootste onafhankelijk kunstbeurs voor betaalbare hedendaagse kunst, is wederom in Amsterdam voor het 10e jaar en 11e editie komend oktober. Met meer dan 60 galerieën met lokaal en internationale hedendaagse kunst(enaars), belooft deze editie nog meer spetterende originaliteit dan ooit. De Fair heeft duizenden kunstwerken allemaal tussen de 100 en 6000 euro, meestal (ongeveer 75%) zelfs onder de 3.000 euro. Dit alle​s en meer is te vinden op ​de mooie locatie de Kromhouthal in Amsterdam Noord – dit betekent dat de Affordable Art Fair Amsterdam de plek is om kunst te ontdekken, er verliefd op te worden en het mee naar huis te nemen.

​ART & LEF zal werk presenteren van Ekaterina Ermilkina, Erwin Stienstra, Jolanda van Hattum en Paul La Poutré​. Meer lezen over dit evenement? Klik dan hier

Volg ons op Facebook 
Art & Lef kunst Kunstenaars Art & Lef Art & Lef Groningen Kunst Groningen Paul La Poutré
Schilderen bij Art & Lef   Iedere zaterdagmiddag
van 13.00 tot 17.00
live schilderen.
Kom langs!

06-22954756

...the art of changing consciousness...

Makkelijk te combineren met uw bezoek aan het Vesta Woonforum!

Vraag een vrijblijvend gesprek aan voor kunstadvies van Paul La Poutré
logo
Galerie Groningen