Charlotte Burgmans

WANDRELIËFS|NEDERLAND

Charlotte Burgmans

geboren in 1964

Referenties

vertegenwoordigd op (inter)nationale art fairs

werk in opdracht

Over Charlotte Burgmans

Charlotte’s kunststijl is geëvolueerd, door haar fascinatie voor ‘ZERO Art’, wat uiteindelijk leidde tot de serie ‘Organized Chaos’, bestaande uit wandreliëfs gebaseerd op een geometrisch patroon en handgemaakte elementen van klei, multiplex, papier, enz.

LEES MEER

Alle kunstwerken van Charlotte Burgmans

Resultaat 1–6 van de 18 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–6 van de 18 resultaten wordt getoond

Over Charlotte Burgmans

Achtergrond

Charlotte Burgmans volgde kunstlessen voordat ze zelfs maar kon schrijven. Sindsdien maakt kunst deel uit van haar leven. Ze is een multidisciplinair kunstenaar en maakt kunstwerken met verschillende materialen en technieken.

Charlotte heeft in meerdere landen gewoond, maar de verhuizing naar de Verenigde Staten in 2003 gaf een grote impuls aan haar kunst carrière. Ze volgde masterclasses in schilderen, keramiek en grafiek aan Saddleback College (Mission Viejo, CA) en nam met succes deel aan zogenaamde juryshows (Californië, Texas, NY, enz.). Ze had haar eerste solotentoonstelling in oktober 2004 in San Clemente.

Evolutie

Charlotte’s kunststijl is geëvolueerd, door haar fascinatie voor ‘ZERO Art’, wat uiteindelijk leidde tot de serie ‘Organized Chaos’, bestaande uit wandreliëfs gebaseerd op een geometrisch patroon en handgemaakte elementen van klei, multiplex, papier, enz. Licht en schaduw zijn van groot belang. Elk moment van de dag, beïnvloed door de zon of lichtbronnen, zijn de kunstwerken anders. Haar eerste muurreliëf werd bekroond met de 3e prijs in de Juried Exhibition 2018 van Laguna Beach (CA).

Wilt u meer weten over deze kunstenaar? Bekijk dan hier al haar prachtige creaties.

Charlotte heeft een groot deel van haar carrière in Californië doorgebracht. Momenteel werkt ze vanuit haar atelier in de buurt van Amsterdam. Haar werk wordt internationaal getoond en verzameld in bedrijfs- en privécollecties.