Dominic Virtosu

Locatie Art & Lef Groningen
 
 
        

Contact

ART & LEF
Peizerweg 74 
9727 AK Groningen
06 22954756
 
Facebook Art & Lef  Twitter Art & Lef  Instagram Art & Lef  Pinterest Art & Lef
 

Openingstijden

Ma13.00 - 18.00 uur            
Di10.00 - 18.00 uur
Wo10.00 - 18.00 uur
Do10.00 - 21.00 uur
Vrij10.00 - 18.00 uur
Za10.00 - 18.00 uur
Zo12.00 - 17.00 uur
 
 Info@paullapoutre.nl
 
 Facebook ART & LEF  Instagram ART & LEF  Pinterest ART & LEF  Deutsche Sprache

Dominic Virtosu

« Ik werk binnen een spel van speelse ambiguïteit, met fictieve situaties en verhaallagen, die de mogelijkheden en tegenstellingen van de inhoud openen, maar ook de mogelijkheden en de tegenstellingen van de praktijk zelf. »
Dominic-Petru Virtosu werd geboren in Boekarest, Roemenië in 1983. Hij voltooide zijn formele artistieke opleiding met een licentie in de schilderkunst (2006) van de beroemde Roemeense kunstenaar Florin Ciubotaru en een master in 2013 bij professor Catalin Balescu aan de Nationale Universiteit voor de Kunsten van Boekarest. ; hij volgde ook een semester als Erasmus-uitwisselingsstudent aan de prestigieuze Hochschule fur Grafik und Buchkunst in Leipzig, waar hij zich liet leiden door de stijl en kleur van zijn professor, Annette Schroter.
Na 2013 verschoof zijn focus naar het integreren van de paradox van beeldweergave versus puur schilderen - een essentieel pad voor de ontwikkeling van Virtosu. Zijn stijl versmolt de twee richtingen tot een organische levendige mix waarin kleur en onderwerp worden verenigd en een uitzonderlijk krachtig beeld produceren. Elk werk wordt zo zijn eigen unieke pad en vereist zijn eigen technische oplossingen - zowel plein-air als fantasiewerken werden verenigd in stijl.

download

Virtosu heeft deelgenomen aan tentoonstellingen en residenties in Roemenië, Duitsland en Frankrijk. Terwijl hij zich concentreerde op schilderen als zijn belangrijkste medium, voegt hij vaak gelaagde afbeeldingen en vormen toe aan zijn stukken om onverwachte dimensies te creëren. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door verwijzingen naar popcultuur, vreemdheid en speelse ambiguïteit

Uit een dringend verlangen om buiten de gebaande paden te treden, heeft de kunstenaar onder anderen besloten om cactusplanten af te beelden als psychedelisch gekleurde, meerlagige composities. Alle schilderijen zijn zorgvuldig vervaardigd volgens veeleisende normen. De stekels steken bijna als hun schaduw wordt geprojecteerd op de uitbundig gekleurde planten. 

Schilderen bij Art & Lef  Onze galerie is geopend!
Wij zijn online bereikbaar en bezorgen
bij u thuis!
Contact opnemen

 06-22954756

...The Art of Changing Consciousness...

Evenementen
Affordable Art Fair Amsterdam 28 okt t/m 1 nov 2020

logo black
Dominic Virtosu