Dominic Virtosu

SCHILDER|ROEMENIË

Dominic Virtosu

geboren in 1983

Referenties

vertegenwoordigd op (inter)nationale art fairs

werk in opdracht

Dominic Virtosu

Virtosu heeft deelgenomen aan tentoonstellingen en residenties in Roemenië, Duitsland en Frankrijk. Terwijl hij zich concentreerde op schilderen als zijn belangrijkste medium, voegt hij vaak gelaagde afbeeldingen en vormen toe aan zijn stukken om onverwachte dimensies te creëren.

LEES MEER

Alle kunstwerken van Dominic Virtosu

Resultaat 1–6 van de 10 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–6 van de 10 resultaten wordt getoond

Over Dominic Virtosu

Achtergrond

Dominic-Petru Virtosu werd geboren in Boekarest, Roemenië in 1983. Hij voltooide zijn formele artistieke opleiding met een licentie in de schilderkunst (2006) van de beroemde Roemeense kunstenaar Florin Ciubotaru en een master in 2013 bij professor Catalin Balescu aan de Nationale Universiteit voor de Kunsten van Boekarest.

Hij volgde ook een semester als Erasmus-uitwisselingsstudent aan de prestigieuze Hochschule fur Grafik und Buchkunst in Leipzig, waar hij zich liet leiden door de stijl en kleur van zijn professor, Annette Schroter.

Ik werk binnen een spel van speelse ambiguïteit, met fictieve situaties en verhaallagen, die de mogelijkheden en tegenstellingen van de inhoud openen, maar ook de mogelijkheden en de tegenstellingen van de praktijk zelf

Na 2013 verschoof zijn focus naar het integreren van de paradox van beeldweergave versus puur schilderen – een essentieel pad voor de ontwikkeling van Virtosu.

Zijn stijl versmolt de twee richtingen tot een organische levendige mix waarin kleur en onderwerp worden verenigd en een uitzonderlijk krachtig beeld produceren. Elk werk wordt zo zijn eigen unieke pad en vereist zijn eigen technische oplossingen – zowel plein-air als fantasiewerken werden verenigd in stijl.

Internationaal

Virtosu heeft deelgenomen aan tentoonstellingen en residenties in Roemenië, Duitsland en Frankrijk.

Terwijl hij zich concentreerde op schilderen als zijn belangrijkste medium, voegt hij vaak gelaagde afbeeldingen en vormen toe aan zijn stukken om onverwachte dimensies te creëren.

Zijn schilderijen worden gekenmerkt door verwijzingen naar popcultuur, vreemdheid en speelse ambiguïteit.

Uit een dringend verlangen om buiten de gebaande paden te treden, heeft de kunstenaar onder anderen besloten om cactusplanten af te beelden als psychedelisch gekleurde, meerlagige composities. Alle schilderijen zijn zorgvuldig vervaardigd volgens veeleisende normen. De stekels steken bijna als hun schaduw wordt geprojecteerd op de uitbundig gekleurde planten.