Ivar Blom

Locatie Art & Lef Groningen
 
 
        

Contact

ART & LEF
Peizerweg 74 
9727 AK Groningen
06 22954756
 
Facebook Art & Lef  Twitter Art & Lef  Instagram Art & Lef  Pinterest Art & Lef
 

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur            
Di 10.00 - 18.00 uur
Wo 10.00 - 18.00 uur
Do 10.00 - 21.00 uur
Vrij 10.00 - 18.00 uur
Za 10.00 - 18.00 uur
Zo 12.00 - 17.00 uur
 
 Info@paullapoutre.nl
 
 Facebook ART & LEF  Twitter ART & LEF  Instagram ART & LEF  Pinterest ART & LEF  Deutsche Sprache

Ivar Blom

Mijn fotografisch werk bestaat niet alleen uit het vastleggen van m’n eigen werkstukken; schilderijen, keramisch werk, werken van textiel, maar ook fotografisch werk wat op zicht zelf staand en puur fotografie is. Een voorbeeld hiervan is de foto: “Treegate”. Een foto van een mooie bijzondere boomstronk ergens in Nederland zodanig bewerkt dat het lijkt op een sprookjes achtige boompoort. Een poort naar een mysterieus ander land? Vaak verwijzen de werkstukken met hun vorm of met kleur naar het universum..

Een andere manier van het terug te verwijzen naar het universum in mijn karamisch werk is het gebruik maken van verschillende glazuren op zo’n manier dat het lijkt op een sterrenstelsel of sterren nevel.  Een voorbeeld hier van is de foto die ik gemaakt heb van de binnenkant van een bolvormige vaas. De foto die toen is ontstaan doormiddel van de weerkaatsing van de flits op de camera op het glazuur lijkt veel op een sterrennevel. De schilderijen die ik gemaakt heb zijn hoofdzakelijk gemaakt met lakverf. Een verfsoort die niet vaak gebruikt wordt om mee te schilderen en die zo vloeibaar is dat werken op én met een schildersezel onmogelijk is.

De doeken heb ik dan ook op de vloer gelegd om op een Jackson Pollock achtige manier deze schilderijen te maken. Echter is het eindresultaat van mijn manier van schilderen niet te vergelijken met dat van Jackson Pollock. Beide werkwijzen kan men action painting noemen alleen ziet mijn werk er soms uit alsof het gemaakt zou zijn van aquarelverf.

Door gebruik te maken van een zilverkleurige muurverf die een dusdanige invloed had op de lakverven, die ik als ondergrond gebruikte, ontstonden er nevel achtige werken, met de zilver muurverf als vonkelende sterren.

 

 

Ivar Blom ART & LEF

 

 

Schilderen bij Art & Lef   Iedere zaterdagmiddag
van 13.00 tot 17.00
open galerie!
Kom langs!

06-22954756

...The Art of Changing Consciousness...

logo black
Sterrenstad - Ivar Blom