Olja Maier

SCHILDER|KAZACHSTAN

Olja Maier

geboren in 1980

Referenties

vertegenwoordigd op (inter)nationale art fairs

werk in opdracht

Over Olja Maier

Olja Maier (Kazachstan, 1980) laat zich bij het schilderen leiden door de werking die volgens haar uitgaat van kleuren op zich en hun onderlinge spel. Haar uitdaging vindt ze daarbij vooral in grote(re) doeken, waarbij de aanvankelijke leegte daarvan als een uitnodiging wordt gevoeld en vertrekpunt is voor haar manier van schilderen: een zwerftocht over het doek.

LEES MEER

Alle kunstwerken van Olja Maier

Resultaat 1–6 van de 7 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–6 van de 7 resultaten wordt getoond

Meer over Olja Maier

Achtergrond

Olja Maier (Kazachstan, 1980) laat zich bij het schilderen leiden door de werking die volgens haar uitgaat van kleuren op zich en hun onderlinge spel.

Haar uitdaging vindt ze daarbij vooral in grote(re) doeken, waarbij de aanvankelijke leegte daarvan als een uitnodiging wordt gevoeld en vertrekpunt is voor haar manier van schilderen: een zwerftocht over het doek.

Emoties bepalen de kleuren, de kleuren bepalen de route, die telkens weer leidt naar een verrassend eindresultaat.

Stijl

Haar stijl kenmerkt zich door in verschillende lagen opgezette veelal abstracte vormen, waarbij inspiratie wordt gezocht in het kleurenpalet van de natuurelementen.

Juist de opbouw in lagen zorgt voor vaak onverwachte kleurenpatronen.

Regelmatig zijn ook vrouwelijke vormen als thematiek waar te nemen. Abstract en soms kwetsbaar opgezet, maar met een uitwerking die soms ronduit krachtig is, soms juist mysterieus….