Petra Rös-Nickel

SCHILDER|DUITSLAND

Petra Rös-Nickel

geboren in 1963

Referenties

vertegenwoordigd op (inter)nationale art fairs

werk in opdracht

Over Petra Rös-Nickel

Volledig nieuwe wegen betreedt de in 1963 in Wathlingen (Du) geboren schilderes Petra Rös-Nickel in haar abstracte schilder- en uitdrukkingsvormen. Zowel speelse vrije vormen alsook composities ontwikkelen zich in haar olieverfschilderijen. Toetsen uit de 50-er en 60-er jaren zijn hierin terug te vinden, vanuit een moderne geometrische en organische vertaling van de esthetiek van de Retro, die sinds langere tijd weer hoogst actueel is.

LEES MEER

Alle kunstwerken van Petra Rös-Nickel

Resultaat 1–6 van de 25 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–6 van de 25 resultaten wordt getoond

Meer over Petra Rös-Nickel

Stijl

Volledig nieuwe wegen betreedt de in 1963 in Wathlingen (Du) geboren schilderes Petra Rös-Nickel in haar abstracte schilder- en uitdrukkingsvormen.

Zowel speelse vrije vormen alsook composities ontwikkelen zich in haar olieverfschilderijen.

Toetsen uit de 50-er en 60-er jaren zijn hierin terug te vinden, vanuit een moderne geometrische en organische vertaling van de esthetiek van de Retro, die sinds langere tijd weer hoogst actueel is.

Achtergrond

Na haar studie mode-ontwerpen, heeft Petra een opleiding architectuur gevolgd, waarbij haar sterkte lag bij de creatieve aspecten van de opleiding.

In de jaren hierna ontwikkelde de kunstenares de basis voor de sprekende, verfrissende en eenduidige vormen in haar schilderkunst.

Rös-Nickel werkt met verschillende thema’s, die vanuit opstelling, kleurgebruik en energetische ruimtewerking, een vertaling zijn van haar levensvreugde en zelfbewustzijn.