Rinus Hofman

SCHILDER|NEDERLAND

Rinus Hofman

Referenties

vertegenwoordigd op (inter)nationale art fairs

Over Rinus Hofman

Het maken van abstracte schilderijen in olieverf zie ik als muziek.
Het is componeren met vormen en kleuren en steeds weer zoeken naar evenwicht.
Elk schilderij is een nieuwe uitdaging, een zoektocht, waarin mijn gedachten en expressie tot uiting komen.

LEES MEER

Alle kunstwerken van Rinus Hofman

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Meer over Rinus Hofman

Rinus Hofman is geboren en opgegroeid in Den Haag. Na zijn studie en grafische werkzaamheden heeft hij zich de laatste jaren volledig op het kunstenaarschap gericht.

Door de intensieve schildertechniek en droogtijden van de olieverf is de collectie niet ruimschoots, maar beperkt zich tot kleine tentoonstellingen.

Het werk van Hofman kenmerkt zich door pasteuze olieverflagen. Van dichtbij zie je de kleine schilderijtjes, doorkijkjes en abstracte vormen met een eigen beeldtaal.

De ritmische, abstracte lijnen, vormen en vlakken maken de kijker op afstand nieuwsgierig.

Hofman gaat graag voor het grote werk maar zoekt ook naar diepgang in de kleinere formaten die momenteel erg gewild zijn.

Door Rinus

Mijn werk bevindt zich ergens tussen abstract en volledig niet-objectief. Soms lijken er herkenbare beelden in mijn schilderijen te zijn, maar deze beelden ontbreken duidelijke grenzen en wisselen af tussen mogelijkheden.

Ik ben geïnteresseerd in de spanning die ontstaat wanneer de waarneming niet volledig duidelijk is. Ik hou van afbeeldingen die dubbelzinnig zijn, bijvoorbeeld afbeeldingen die tegelijkertijd uitgestrekt en miniatuur lijken, of ver weg en dichtbij.

Ik maak zowel gebruik van beheersing van het medium als van ruimte voor het toevallige.

Verschuivingen in het beeld vinden plaats terwijl ik werk en worden een integraal onderdeel van het voltooide kunstwerk.

Het voltooide schilderij is mijn reactie op de verontrustende relatie tussen willekeurige handelingen en zorgvuldig geplande beslissingen. Ook probeer ik bij elk werk de fysieke eigenschappen van de gebruikte materialen en de metaforische inhoud van het beeld in evenwicht te brengen.

Met de begrippen dubbelzinnigheid en waarneming in gedachten, onderzoek ik ook hoe betekenis kan ontstaan waar dat niet de bedoeling was. Volledig willekeurige verfstreken kunnen lijken op afbeeldingen van echte dingen, zoals het herkennen van vormen in de wolken.

Duik in de Wereld van Abstracte Schoonheid: Rinus Hofman bij Galerie ART & LEF

Ontdek de fascinerende wereld van abstracte kunstenaar Rinus Hofman, wiens kunstwerken te bewonderen en te koop zijn bij galerie ART & LEF. Hofman’s werk bevindt zich op het grensvlak van abstractie en verbeelding, waar kleur, textuur en emotie samenkomen in een betoverende dans van vormen en lijnen. Deze getalenteerde kunstenaar creëert meesterwerken die de grenzen tussen realiteit en verbeelding doen vervagen, waardoor elke kijker een unieke en persoonlijke ervaring beleeft.

Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of nieuwsgierig bent naar de wereld van abstracte kunst, Hofman’s werk biedt een waardevolle toevoeging aan elke collectie. Maak vandaag nog kennis met de kunst van Rinus Hofman bij galerie ART & LEF en geef je ruimte een artistieke en inspirerende uitstraling met zijn unieke creaties.